Melissa

Gecertificeerd Iyengar Yoga Docent

Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijke jury. Je kan examen afleggen na minimum 5 jaar intensieve studie bij een senior docent. Melissa is de enigste docent in Limburg die het certificaat behaald heeft.

Mijn verhaal

Als kind droomde ik van verre reizen en andere culturen. Na mijn studies vergelijkende cultuurwetenschappen besloot ik om te gaan reizen en de wereld te ontdekken. In India maakte ik kennis met Yoga en Vipassana meditatie. Een reis door de wereld, werd voor een stuk ook een reis door mezelf. Hierna heb ik 8 jaar in Guatemala gewoond en gewerkt voor de NGO Yabal.

Na verschillende opleidingen en workshops in uiteenlopende yogastijlen in Centraal-Amerika, India en België, heb ik Iyengar Yoga ontdekt. De intensiteit en precisie die BKS Iyengar ons wil bijbrengen was een openbaring voor mij.

Ik heb het certificaat behaald bij de Belgische Vereniging voor Iyengar Yoga en ben op dit moment de enige docent in Limburg, die het certificaat behaald heeft. Mijn leraar en mentor is Ann Brosens in Antwerpen en Gauri Kulkani in Pune, India. Ik volg geregeld bijscholingen in binnen- en buitenland.

Na 10 jaar lesgeven op verschillende locaties in Guatemala en later in Hasselt, opende ik in 2019 mijn eigen studio in Hasselt.  

Yoga is naast mama-zijn mijn grootste passie. Mijn dochter zorgt ervoor dat ik de yoga kan be-leven. Yoga brengt me steeds weer met mijn voeten op de grond, het doet me relativeren en dankbaarheid tonen aan wereld rondom mij.  Ik ben blij dat ik anderen mag inspireren en de kennis die ik van mijn docenten ontvang kan delen.

BKS Iyengar schrijft in Light on Yoga: ‘Yoga do not seek freedom in some distant land, for it exists within your own body, mind and soul.’

Starten met yoga?

Wil je meer leren over yoga of meteen starten met een eerste les? 

Schrijf je dan vrijblijvend in!

Starten met yoga?

Wil je meer leren over yoga of meteen starten met een eerste les? 

Schrijf je dan vrijblijvend in!

Scroll to Top